U e-savjetovanju Nacrt Natječaja za potpore kratkim lancima opskrbe i lokalnim tržištima

Slika /slike/Priopcenja/trznica2 (002).jpg
Nacrt Natječaja za provedbu tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“  iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. u postupku je elektronskog savjetovanja do 25. lipnja 2021. godine. Predviđen ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 15 milijuna kuna.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za uspostavu, rad i razvoj kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta kako bi se korisnicima što prije omogućio pristup bespovratnim sredstvima radi uspostave kratkih lanaca opskrbe i lakšeg plasmana poljoprivrednih proizvoda na tržištu. Najniža visina javne potpore po projektu je 10 tisuća eura, a najviša 100 tisuća eura, a intezitet javne potpore iznosi 100 %.

Prihvatljivi korisnici koji se mogu prijaviti na Natječaj su operativne skupine. Partneri operativne skupine mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2 tisuće do 100 tisuća eura, zatim proizvođačke organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru te fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima povezanim s uspostavom, radom i razvojem kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta, a koji nisu veletrgovci ili trgovački lanci. Do sada je za „Kratke lance opskrbe i lokalna tržišta“ u okviru prvog Natječaja ugovoreno 7 projekata u vrijednosti 4,8 milijuna kuna.
 
Savjetovanje se nalazi na poveznici

Pisane vijesti