Sastanak s predstavnicima Međunarodne trgovačke komore, delegacijom HGK i Nacionalnog odbora ICC-a Hrvatska

Slika /slike/Priopcenja/tmlkj.jpg
Državni tajnik Tugomir Majdak je u ponedjeljak 3. lipnja 2024. održao sastanak s predsjednicom Međunarodne trgovačke komore (International Chamber of Commerce - ICC), gđom Mariom Fernanda Garza te delegacijom Hrvatske gospodarske komore i Nacionalnog odbora ICC-a Hrvatska, koji je osnovan 2003. godine.

Uz državnog tajnika Tugomira Majdaka na sastanku je sudjelovala i ravnateljica Uprave za poljoprivrednu politiku, EU i međunarodnu suradnju Anita Sever-Koren.

Razgovaralo se o pitanjima opskrbe i kvalitete hrane, digitalizaciji u poljoprivredi, prioritetima hrvatske poljoprivredne politike i provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.  

Predsjednica ICC-a je predstavila poljoprivredno-prehrambenu inicijativu ICC-a, ICC Agri-Food Hubs. Prioriteti spomenute Inicijative su održivost, inovacije, trgovina i politika. Pozvala je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva da podrži rad ove Inicijative s ciljem pomoći razvoju malih i srednjih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki u Republici Hrvatskoj.

Na kraju se zahvalila na dobrodošlici i uputila pohvalu radu ovoga Ministarstva te istaknula kako isto može biti dobar primjer ostalim zemljama.

Pisane vijesti