Rumunjski ministar poljoprivrede u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj

Slika /arhiva/datastore/imagestore/780x400/780x400_1537876427handshake1.jpg

Rumunjski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petre Daea dolazi u službeni posjet Hrvatskoju srijedu, 26. rujna 2018. godine.

Uz bilateralni sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, na kojem će se razgovarati o prijedlogu Zajedničke poljoprivredne politike EU nakon 2020. godine, suradnji u području veterinarstva i sigurnosti hrane te iskustvima u području regulacije tržišta i korištenju EU fondova za poljoprivredu, predviđen je i posjet dvaju ministara proizvođačima maslinovog ulja i vina:

OPG Chiavalon, Vodnjan – 26. rujna nakon 16 sati

Vinarija Matošević, Sv. Lovreč – 26. rujna nakon 17:30 sati

Ministarstvo poljoprivrede RH je tijekom ove godine intenziviralo suradnju s rumunjskim Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja zbog nadolazećeg predsjedanja Vijećem EU u kojem Hrvatska zajedno s Rumunjskom i Finskom čini tio. Trio određuje dugoročne ciljeve i priprema zajednički program rada u kojem se utvrđuju teme i glavna pitanja koja će Vijeće rješavati u razdoblju od 18 mjeseci (od siječnja 2019. – lipnja 2020. godine).

Posjet dvaju ministara proizvođačima maslinovog ulja i vina otvoren je za medije, a nakon bilateralnog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede u četvrtak 27. rujna oko 14 sati predviđene predviđene su izjave za medije.



Stranica