Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković otvorit će u ime zemlje partner najveći međunarodni poljoprivredni sajam Zeleni tjedan u Berlinu

Slika /slike/Priopcenja/01-5.jpg
Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora Vas pozivaju na svečano otvaranje Zelenog tjedna, vodeće europske poljoprivredne manifestacije, koja će u razdoblju od 17. do 26. siječnja 2020. godine u Berlinu okupiti stotine posjetitelja i stotine izlagača iz 60 svjetskih zemalja, a kojoj je ovogodišnja zemlja partner upravo Hrvatska.

ČETVRTAK – SVEČANA CEREMONIJA OTVARANJA
Četvrtak, 16. siječnja u 18:00 sati
U berlinskom City Cube-u, kojem će prisustvovati predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te brojni visoki dužnosnici iz Hrvatske i svijeta.
Izjave za medije predviđene su nakon završetka svečane ceremonije.
 
PETAK -  OBILAZAK SAJMA I KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Petak, 17. siječnja u 8:00 sati
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njemačka ministrica poljoprivrede Julija Klöckner službeno će otvoriti Sajam obilaskom hrvatskih izlagača (Hala 10.2., Messe Berlin), nakon čega će u 9:00 sati uslijediti konferencija za medije na kojoj će sudjelovati ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj Gordan Bakota.

Na svečanoj ceremoniji Hrvatsku će predstavljati hrvatski tenor svjetskog glasa Đani Stipaničev te istaknuta kazališna glumica i pjevačica Renata Sabljak te mlada plesno – pjevačka skupina „Folklorelektro“, kao i pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava tijekom trajanja Sajma u zajedničkoj hali 10.2. Posjetitelji sajma imat će jedinstvenu priliku uživati u prepoznatljivim hrvatskim tradicionalnim jelima pripremanima od hrvatskih namirnica u nacionalnom hrvatskom restoranu na berlinskoj adresi u hali 10.

Sve informacije o Zelenom tjednu pronađite na poveznicama https://zelenitjedan2020.hr/about/  i https://www.gruenewoche.de/en/.

Pisane vijesti