Povjerenik Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan u službenom posjetu Hrvatskoj

Povjerenik Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan prvi puta dolazi u službeni posjet Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Philom Hoganom, u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine, u 13:30 sati, u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Razgovarat će se o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici u okviru 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora te njezinoj budućnosti na razini Unije, ciljevima održivog razvoja i drugim politikama koje utječu na ZPP, kao i o nepoštenim trgovačkim praksama na razini Europske unije.

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije ministra Tolušića i povjerenika Hogana u 14:00 sati. 

15:00 sati povjerenik Hogan će održati radni sastanak s Odborom za poljoprivredu i Odborom za europske poslove u Hrvatskom saboru.

U popodnevnim satima povjerenik Hogan i ministar Tolušić posjetit će OPG Zore Dužaić u Kominu pokraj Sv. Ivana Zeline. Posjet je otvoren za medije.
U petak, 24. ožujka 2017. godine s početkom u 10:00 sati u Kući umjetnosti Lauba u Zagrebu (Prilaz baruna Filipovića 23) povjerenik Hogan, ministar Tolušić i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Petir sudjelovat će na dodjeli nagrade za najboljeg mladog poljoprivrednika, poljoprivrednoj konferenciji i Dijalogu s građanima.

Više o Dijalogu s građanima na :
https://ec.europa.eu/info/events/citizens-dialogues/citizens-dialogue-zagreb-commissioner-phil-hogan_en



Stranica