Podnošenje zahtjeva za potporu gospodarstvima u svrhu ublažavanja posljedica pojave afričke svinjske kuge

Slika /slike/Priopcenja/savjetovanje20102023.jpg
Od 1. veljače do 15. veljače 2024. godine podnose se Zahtjevi za tri mjere potpore proizvođačima svinja koji su pogođeni pojavom afričke svinjske kuge vrijedne 10 milijuna eura u 2024. godini.

Zahtjevi za potporu za sve tri mjere popunjavaju se putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (u daljnjem tekstu: Agencija za plaćanja) izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja.

Detalje o potpori i potrebnu dokumentaciju moguće je pronaći na mrežnim stranicama Agencija za plaćanja na sljedećim poveznicama:

Za potporu iz Programa potpore sektoru svinjogojstva za nadoknadu gubitka uslijed naređenih mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge:
https://www.apprrr.hr/program-potpore-sektoru-svinjogojstva-za-nadoknadu-gubitka-uslijed-naredenih-mjera-za-suzbijanje-africke-svinjske-kuge/

Za potporu iz Programa potpore gospodarstvima zbog narušenog proizvodnog potencijala uslijed provedbe naređenih mjera suzbijanja afričke svinjske kuge:
https://www.apprrr.hr/program-potpore-gospodarstvima-zbog-narusenog-proizvodnog-potencijala-uslijed-provedbe-naredenih-mjera-suzbijanja-africke-svinjske-kuge/

Za potporu iz Programa potpore za očuvanje proizvodnje prasadi na području zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge:
https://www.apprrr.hr/program-potpore-za-ocuvanje-proizvodnje-prasadi-na-podrucju-zone-ogranicenja-zbog-izbijanja-africke-svinjske-kuge-2/
 

Pisane vijesti