Pivarska industrija je dobra niša za širenje proizvodnje ječma i hmelja

Slika /arhiva/datastore/imagestore/780x400/780x400_153623984743791240874_d34def06b7_o.jpg

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića otvorio je jučer 05. rujna 2018. Dane prvog hrvatskog piva u Osijeku. 

Tom prigodom izrazio je zadovoljstvo što se najstarije hrvatsko pivo proizvodi u Slavoniji, odlično je brendirano i time prepoznatljivo. Istaknuo je kako su velike mogućnosti za proizvodnju kvalitetne sirovine te da će ozbiljno razmotriti prijedloge Osječke pivovare oko unaprjeđenja proizvodnje pivarskog ječma i hmelja za potrebe hrvatske industrije piva kako bi se smanjio uvoz. 

„Iako ne proizvodimo još dovoljno pivarskog ječma i hmelja, možemo proizvoditi više jer je pivarska industrija dobra niša u kojoj ima perspektive za bolju i kvalitetniju proizvodnju i širenje. Dajem svoju punu potporu svim dobrim idejama kako bi se sirovina proizvedena na hrvatskim njivama oplemenila u vrhunskoj industriji i proizvodnji kvalitetnoga piva“,

naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar Tomislav Tolušić te dodao

„Čestitam Osječkoj pivovari na dobrim rezultatima. U Slavoniji ima puno potencijala i zasigurno je tu i pivarska industrija i proizvodnja pivarskih kultura nešto što se može ostvariti na bolji i kvalitetniji način. Svi projekti koji su usmjereni u daljnji razvoj industrije i angažiranja hrvatskih poljoprivrednih kapaciteta te povećanja postotka hrvatske sirovine u bilo kojem hrvatskom pivu, od mene su za takve projekte moja vrata uvijek otvorena.“ 

Manifestaciju organizira Pivovara Osijek, a održava se od 05. do 09. rujna na lijevoj obali Drave, u šatoru koji je postavljen uz katakombe. Osim piva, posjetitelji mogu uživati i u jelima slavonskih majstora kuhinje koji će pripremati domaće specijalitete poput kobasica ili bunceka s kiselim kupusom. 

Više o programu Dana piva pročitajte ovdje.



Stranica