Otvorena 57. međunarodna vrtna izložba Floraart

Slika /slike/Priopcenja/floraart_otvorenje35-180523.jpg
Državni tajnik Mladen Pavić je kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u četvrtak, 18. svibnja 20023. godine, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića sudjelovao na otvorenju 57. međunarodne vrtne izložbe Floraart 2023. koja se održava do 21. svibnja na Bundeku u Zagrebu.

Na oko 30 tisuća metara kvadratnih izlagat će ukupno 160 domaćih i desetak stranih izlagača, a u sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima te radionice i dječje predstave za najmlađe. Važan dio izložbe su natjecanja izlagača, Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola, a u sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Državni tajnik Pavić u svom je obraćanju na današnjem otvorenju izložbe Floraart istaknuo kako se unatrag pet do šest godina proizvodnjom cvijeća bavilo oko 250 poljoprivrednih gospodarstava s proizvodnjom na 35 hektara, dok je danas ta brojka povećana na 443 gospodarstva koja proizvode cvijeće na 78 hektara. Dodao je i kako je tome zasigurno doprinijela i 2,7 milijuna eura vrijedna potpora koja je proizvođačima cvijeća isplaćena iz Programa ruralnog razvoja, uz više od 263 tisuće eura državnih potpora. 
  
Foto: Ranko Suvar / CROPIX


Pisane vijesti