Otvoren novi vrtić iz Programa ruralnog razvoja u Općini Jesenje

Slika /slike/Priopcenja/349189243_708643254606868_4816669925908041368_n.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske u petak 23. lipnja 2023. godine otvorila novi dječji vrtić financiran iz Programa ruralnog razvoja u Općini Jesenje i sudjelovala na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jesenje. S ministricom Vučković vrtić je otvorila i majka petero djece Martina Draganić.

"Za projekt izgradnje i opremanja zgrade dječjeg vrtića u Općini Jesenje iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja odobrili smo potporu vrijednu 983,8 tisuća eura, a osigurava kapacitet predškolskog odgoja za 52 djece. U mandatu ove Vlade na području Krapinsko – zagorske županije ugovoreno je više od 87 milijuna eura potpora iz Programa ruralnog razvoja, a diljem Hrvatske sufinancirana je izgradnja 219 vrtića", istaknula je danas ministrica Vučković.
 
U Krapinsko-zagorskoj županiji Ministarstvo poljoprivrede je sufinanciralo ukupno 17 projekata dječjih vrtića iz Programa ruralnog razvoja, a u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovorena je potpora vrijedna 35,3 milijuna eura, što uključuje i 18 ulaganja u nerazvrstane ceste, 4 društvena doma i kulturna centra te brojne druge vrijedne projekte.
Sudjelujući na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, ministrica Vučković je svim stanovnicima Jesenja čestitala Dan Općine i župe Sveti Ivan Krstitelj te posebne čestitke uputila dobitnicama priznanja, a načelniku i njegovim suradnicima poželjela puno uspjeha u budućem radu.
 
Otvorenju dječjeg vrtića i svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jesenje nazočili su izaslanik predsjednika  Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, državni tajnik Zdravko Tušek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila. 

Pisane vijesti