Otvoren Javni poziv za sufinanciranje rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara

Slika /slike/Priopcenja/vineyard-428041_640.jpg
U srijedu, 30. lipnja 2021. godine, otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Programa sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara za razdoblje od 2021. do 2023. godine. Za ovaj Program je na trogodišnjoj razini osigurano 6 milijuna kuna u Državnom proračunu, od čega je za 2021. godinu predviđen iznos od 2 milijuna kuna.

Potpora je predviđena za regionalne organizacije vinogradara i vinara koje u skladu sa Zakonom o vinu okupljaju fizičke ili pravne osobe koje se bave proizvodnjom grožđa, mošta ili vina u jednu regionalnu organizaciju za svaku od četiri vinogradarske regije u RH, a korisnici će sredstva moći koristiti za administrativne troškove, najam, režije i uređenje uredskog prostora, kupnju informatičke opreme i tehnologije, bruto plaću zaposlenih djelatnika, edukaciju te pripremu i promoviranje nastupa regionalne organizacije na tržištu.

Program ima za cilj podržati aktivnosti rada regionalnih organizacija koje doprinose razvoju marketinga i promocije vinara iz svoje regije, promicati održivu i okolišno prihvatljivu poljoprivredu i povećati udio vina sa zaštićenim oznakama zemljopisnoga podrijetla u RH.

Javni poziv je otvoren od 30. lipnja do 15. srpnja 2021. godine, a sve informacije se nalaze na poveznici.

Pisane vijesti