Otvoren dječji vrtić sufinanciran iz Programa ruralnog razvoja u Podbablju

  • Slika /slike/Priopcenja/FB_IMG_1690817139923.jpg
  • Slika
  • Slika
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u ponedjeljak 31. srpnja 2023. godine sudjelovala na otvorenju Dječjeg vrtića Ribica u Općini Podbablje,  projekta sufinanciranog iz Programa ruralnog razvoja u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore 988,4 tisuća eura. 

Naše ministarstvo jest zaduženo za poljoprivredu, ali ima i mnogo širu funkciju za ruralni razvoj. Da bi mladi ljudi ostajali na hrvatskom selu, bavili se poljoprivredom, preuzimali gospodarstva i zadržali interes, da bi ovi prostori postali atraktivna mjesta za život, moramo brisati granice između ruralnog i urbanog. Na tome kontinuirano radimo, između ostalog, i ulaganjima u lokalnu infrastrukturu i razvoj temeljnih usluga u ruralnim područjima u sklopu Mjere 7 – ulaganjima poput dječjeg vrtića ovdje u Podbablju.  Ovaj vrijedan projekt osigurat će nova radna mjesta i predškolski odgoj za 80 djece; ova Vlada dokazuje da podupire napore i težnje stanovništva Dalmatinske zagore - razvojno, demografski, gospodarski i u svakom drugom smislu, a to će činiti i dalje“, izjavila je ministrica Vučković istaknuvši kako je iz Mjere 7 samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji sufinancirano 19 projekata dječjih vrtića u vrijednosti 12,18 milijuna eura.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela odobreno je ukupno 25,5 milijuna eura što uključuje, uz spomenutih 19 vrtića, i 12 ulaganja u građenje sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje, 6 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te 4 vatrogasna doma. 

Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u županiji odobreno ukupno 114,3 milijuna eura potpore te isplaćeno 97,8 milijuna eura. U Općini Podbablje ugovoreno je 2,4 milijuna eura potpore. 

Otvorenju vrtića prisustvovali su i saborski zastupnik, gradonačelnik Grada Imotski i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ivan Budalić, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Ante Babić, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj u MRRFEU Ivan Bota, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i načelnik Općine Podbablje Ivan Karin.
 

Pisane vijesti