Otvoren 7. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

  • Slika /slike/Priopcenja/20211022_zimnica1.jpg
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić je zajedno s pročelnikom Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejanom Jaićem otvorio na zagrebačkom Europskom trgu, u petak 22. listopada 2021. sedmi po redu Sajam zimnice i autohtonih proizvoda. Sajam se ove godine održava od 22. do 24. listopada, a na njemu sudjeluje 59 proizvođača iz 17 županija.

Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb zajednički organiziraju ovu manifestaciju u želji da se hrvatski tradicionalni proizvodi kao i običaj pripreme zimnice sačuvaju od zaborava, a hrvatskim proizvođačima pomogne u promociji njihovih proizvoda i povezivanju sa potrošačima.
 
Tako se na Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda okupljaju proizvođači iz svih krajeva Republike Hrvatske na jednom mjestu, kao i oni čiji je naziv zaštićen oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj i u Europskoj uniji. Naime, Hrvatska danas ima 31 poljoprivredni i prehrambeni proizvod čiji naziv je registriran kao zaštićena oznaka izvornosti ili zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije. Pored domaćih proizvoda zimnice, baš kao i prijašnjih godina, posjetitelji na Sajmu imaju priliku kušati i kupiti naše najznačajnije autohtone proizvode čiji su nazivi zaštićeni na razini Europske unije, hrvatske tradicionalne proizvode proizvedene u ograničenim zemljopisnim područjima po propisanim specifikacijama, a popraćeni kontinuiranim nadzorom nad proizvodnjom.
 
Proučite katalog izlagača i posjetite 7. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda!

Pisane vijesti