Otvoren 11. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

  • Slika /slike/2019-agro_sajam_Skradin 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić otvorio je danas, 30. travnja 2019. godine, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, 11. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu.

Autohtone i tradicijske ruralne proizvode i usluge, etno i gastronomske specijalitete, kulturnu baštinu, folklor, stare zanate te turističku ponudu na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja predstavlja 179 izlagača na dvodnevnom sajmu. Ovogodišnji partner sajma je Osječko-baranjska županija.
 
"Prošla su vremena kad smo turistima nudili samo sunce, more i čist zrak. Danas je konkurencija u svim segmentima velika i treba napraviti određeni iskorak. Mi srećom ne moramo izmišljati ni atrakcije, ni povijest ni kulturu kao ni tradiciju. Veliki iskorak je i vratiti stare, provjerene recepte za specijalitete spravljene od lokalno uzgojenih namirnica i uz konkurentnu cijenu i vrhunsku uslugu nema tog putnika koji će nas zaobići."

– izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Skradinu te dodao
 
"Jačanje turističkih usluga u ruralnim područjima i povezivanje primarnih proizvođača hrane s turističkim sektorom glavne su smjernice povećanja turističke potrošnje lokano proizvedene hrane. Na taj način jačamo poziciju primarnih proizvođača, s jedne strane, te povećavamo kvalitetu turističkih usluga, s druge. Mi smo u Programu ruralnog razvoja napravili jednu zaokruženu priču koja podupire svaki segment tog smjera rasta i razvoja."
 
Sajam tradicionalno organiziraju Šibensko-kninska županija i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, u suradnji s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije, HGK Županijska komora Šibenik, Gradom Skradinom i Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije.

Pisane vijesti