Okrugli stol o doniranju hrane

Slika /arhiva/datastore/imagestore/780x400/780x400_1513605134apple-2471873_1920.jpg

Ministarstvo poljoprivrede organizira Okrugli stol na temu „Unapređenje sustava doniranja hrane u Republici Hrvatskoj“ koji će se održati 

19. prosinca (utorak) 2017. godine od 10 sati

Etnološki centar baranjske baštine, ul. kralja Tomislava 70, Beli Manastir

Cilj Okruglog stola je poticanje konstruktivne rasprave i razmjene mišljenja ključnih dionika u lancu doniranja hrane, u svrhu definiranja glavnih smjernica za razvoj nacionalne politike za unapređenje sustava doniranja hrane u Hrvatskoj.

U okviru rasprave predstaviti će se i primjeri dobre prakse donatora u području prehrambene industrije, trgovine i posrednika u doniranju hrane, a na interaktivnom dijelu sudionici će raspravljati o mogućnostima unapređenja sustava.

Na Okrugli stol su pozvani svi potencijalni donatori hrane, posrednici u doniranju hrane, članovi Radne podskupine za unapređenje sustava doniranja hrane u okviru Radne skupine za sprečavanje i smanjenje nastajanja otpada od hrane, predstavnici HGK, HUP, HOK, Hrvatske agencije za hranu, Hrvatske poljoprivredne komore, Hrvatske poljoprivredno-šumarska savjetodavne službe, Hrvatskog centra za poljoprivredu hranu i selo, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i dr.

„Viškovi hrane nastaju duž cijelog prehrambenog lanca, a u segmentu njegovog doniranja postoji dosta prostora za napredak. Otvoreni smo za sva poboljšanja i unapređenja postojećeg sustava kako bi on najbolje funkcionirao u praksi. Trudit ćemo se otkloniti sve prepreke na putu doniranja hrane, kako bi odgovorno i učinkovito regulirali ovo područje.

- izjavio je ministar Tomislav Tolušić.



Stranica