Održan Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u Novoj Gradišci

  • Slika /slike/Priopcenja/01-133.jpg
  • Slika
  • Slika
U sklopu 2. Proljetnog sajma i 21. Poljoprivredno-poduzetničke ideje danas je u Novoj Gradišci održan Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka koji je u ime ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića otvorio državni tajnik Tugomir Majdak.
 
„Hrvatski med, kruh i maslac najkvalitetnija su kombinacija koju možete ponuditi svojoj djeci i obitelji za dobar početak dana. Dobre navike uče se od malih nogu, stoga smo u posljednje dvije godine edukativne kampanje o važnosti i prednosti konzumacije meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima namijenili upravo djeci s ciljem povećanja udjela meda u njihovoj prehrani. Osim promocije domaćeg meda radimo i na podizanju svijesti o važnosti pčela i pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji i životu na zemlji. Odnedavno imamo i nacionalnu staklenku za med koja je rezultat odlične suradnje pčelara i Ministarstva poljoprivrede gdje smo jednim korakom napravili čak dvije velike stvari - zaštitili smo domaće proizvođače meda, a potrošačima omogućili jednostavan put do pravog domaćeg meda.“

– izjavio je državni tajnik Tugomir Majdak u Novoj Gradišci.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka održan je u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i Hrvatskog pčelarskog saveza s ciljem promocije  domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, punjen u nacionalnu staklenku za med i označen zaštićenim znakom Ministarstva poljoprivrede Med hrvatskih pčelinjaka. 

Na doručku su osim meda bili predstavljeni i ostali domaći proizvodi proizvedeni na hrvatskim farmama i poljima kao što su mlijeko, jaja, brašno, kruh, a koji nose neki od zaštićenih znakova Ministarstva poljoprivrede.
Posebni gosti današnjeg doručka bila su djeca Dječjeg vrtića Nova Gradiška, plesne skupine Marine Mihelčić iz Požege i plesnog kluba Boa iz Nove Gradiške. 

Pisane vijesti