Objavljen novi natječaj za podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda vrijedan 8,5 milijuna kuna

Slika /slike/Priopcenja/2021_1_27_mjere.jpg
U srijedu, 27. siječnja 2021. objavljen je treći Natječaj za provedbu operacije 3.1.1. Potpore za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Svrha Natječaja je podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz sudjelovanje u sustavima kvalitete s ciljem stvaranja njihove prepoznatljivosti na tržištu, a ukupan iznos raspoloživih sredstava je 8,5 milijuna kuna. 

U sklopu Natječaja za provedbu mjere 3 „Sustavi kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode“, podmjere 3.1. „Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“, tipa operacije 3.1.1 „Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode“ prihvatljivi korisnici su oni koji prvi put ulaze ili najdulje 5 godina sudjeluju u sustavu kvalitete za zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, sustavu za zajamčeno tradicionalne specijalitete te sustavu neobveznih izraza kvalitete u skladu s EU i nacionalnom zakonodavstvu ili nacionalnom sustavu kvalitete ili sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje (uključujući ekološke pčelare), pod uvjetom da nisu korisnici mjere 11 „Ekološki uzgoj“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020 (odnosno da nisu podnijeli jedinstveni zahtjev za potporu za mjeru 11), osim kategorije ekoloških prerađivača koji mogu istovremeno biti korisnici mjere 11 „Ekološki uzgoj“ iz Programa i tipa operacije 3.1.1. 

Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 15.000 eura po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu, odnosno maksimalno do 3.000 eura godišnje po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu u protuvrijednosti u kunama, a intenzitet sufinanciranja je do 100%. 
Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 8. veljače 2021. godine od 12:00 sati do 31. prosinca 2021. godine do 12:00 sati. Natječaj i druge detalje pogledajte ovdje

Pisane vijesti