Objavljen Javni poziv za EU Health Award 2020 - prijave u tijeku

Slika /slike/Priopcenja/2020_04_01_award.jpg
"Europska komisija objavila je Javni poziv „EU Health Award“ za osnovne i srednje škole, nevladine organizacije te gradove s više od 30 000 stanovnika, koji svojim inicijativama promiču zdrav način života poput uravnotežene prehrane i zdravih prehrambenih navika, podizanjem svijesti o zdravoj tjelesnoj težini i sprečavanjem korištenja duhanskih proizvoda među djecom i mladima od 6 do 18 godina.
 
U fokusu se nalaze lokalne inicijative i projekti koje provode gradovi, nevladine organizacije (NVO) i škole, a kojima se u visokom stupnju doprinosi implementaciji javnozdravstvenih politika Europske unije. Jedan od programa Europske komisije je i Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda koja se u Republici Hrvatskoj u kontinuitetu provodi već nekoliko godina.
 
Prepoznavši potrebu kontinuiranog poticanja aktivnosti koje se provode u okviru lokalnih inicijativa i projekata, a koje su u skladu s javnozdravstvenim i socijalno uključivim politikama Europske unije, Europska komisija i ove godine u okviru „EU Health Award“ dodjeljuje vrijedne novčane nagrade provoditeljima navedenih aktivnosti.
 
Javni poziv otvoren je od 4. ožujka 2020. do 29. travnja  2020. u 11 sati, a prihvatljivost inicijativa, kao i druge uvjete prijave možete pronaći na poveznici https://ec.europa.eu/health/award/home
 
Proglašenje pobjednika u pojedinim kategorijama održat će se u studenom 2020. u Bruxellesu na Ceremoniji dodjele nagrada.
 
Podsjećamo, prošlogodišnju prvu nagradu „2019 EU Health Award“ Europske komisije, u kategoriji nevladinih organizacija dobilo je društvo „Naša djeca“ iz Zaboka s projektom „Zdravo i fino“ osvojivši novčanu nagradu od 100.000 eura. 
Više na poveznici http://www.dndzabok.hr/

U okviru natječaja Europske Komisije na temu „Borba protiv pretilosti u djece i mladih“, OŠ Podturen iz Međimurske županije zauzela je drugo mjesto, a učenici škole imali su priliku posjetiti Europsku komisiju i prisustvovati ceremoniji dodjele nagrade.
Više na poveznici http://os-podturen.skole.hr/?news."

Pisane vijesti