Obilazak poljoprivrednih gospodarstava u Petrinji i otvorenje objekta za skladištenje stočne hrane u Glini

Slika /slike/Priopcenja/Petrinja.jpg
Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je zajedno s gradonačelnicom Grada Petrinje Magdalenom Komes obišao OPG Milan Novković u mjestu Jabukovac pokraj Petrinje te je potom otvorio objekt za skladištenje stočne hrane i poljoprivredne opreme na OPG-u Ljubica Gregurić u Roviškoj pokraj Gline.

„Obišli smo danas pojedina poljoprivredna gospodarstva koja su nastradala u potresu te vidjeli na licu mjesta kako napreduju radovi izgradnje staje koja ima kapacitet za 12 muznih krava. Investicija je ovo vrijedna preko milijun kuna koja se financirala kroz operaciju 5.2.1. Obnova narušenog poljoprivrednog potencijala iz Programa ruralnog razvoja“,
izjavio je državni tajnik Majdak te dodao kako otvoreni objekt stočne hrane je donacija Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme te je u koordinaciji realizacije samog projekta sudjelovao i Stožer civilne zaštite.

Dosad je u sklopu Mjere 5 za zadnja tri natječaja, a koja se odnose na obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima odobreno 32 milijuna kuna.

 

Pisane vijesti