OBAVIJEST ZA POTROŠAČE - Povlačenje i opoziv proizvoda - Pureći hamburger s ružmarinom - potvrđena salmonela

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je laboratorijski nalaz upravo potvrdio Salmonellu u proizvodu Pureći hamburger sa ružmarinom. Na osnovi obavijesti koja je jučer proslijeđena javnosti u vezi sumnje da proizvod Pureći hamburger sa ružmarinom sadrži bakteriju Salmonella spp., trgovački lanci SPAR HRVATSKA i KAUFLAND HRVATSKA k.d. su prijavili da su isti proizvod imali u svojim maloprodajnim objektima te su ga povukli iz prodaje.

S obzirom da je sanitarna inspekcija nadležna za kontrolu upakirane hrane životinjskog podrijetla u maloprodaji ista je o nesukladnom proizvodu u trgovačkom lancu PLODINE d.d. i sumnji da se proizvod nalazi i u drugim maloprodajnim objektima obaviještena dana 19.11.2016. godine u 17.30. putem e-pošte od strane HR RASFF-a. Do trenutka pisanja ove obavijesti nemamo podatke o rezultatima nadzora istih.

SPAR HRVATSKA po zaprimanju obavijesti od strane veterinarske inspekcije i KAUFLAND HRVATSKA nakon zahtjeva veterinarske inspekcije upućenog putem medija, nesukladni su proizvod uklonili sa polica i poduzeli radnje povlačenja sa tržišta i opoziva od kupaca. S obzirom da proizvođač AIA S.P.A. P., odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino B.A. (VR), Italija, direktno prodaje svoje proizvode trgovačkim lancima, HR RASFF je putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje o tome obavijestio europski RASFF i zatražio od proizvođača distribucijske liste za Republiku Hrvatsku.

Veterinarska inspekcija u ovom trenutku i dalje provodi inspekcijske nadzore u distribucijskim centrima vodećih trgovačkih lanaca. Ministarstvo poljoprivrede će po dobivanju distribucijske liste od strane proizvođača te ako se utvrdi da je proizvod stavljen na tržište i od drugih trgovačkih lanaca o tome pravovremeno obavijestiti javnost.

Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvođač: AIA S.P.A. P., odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino B.A. (VR), Italija,
Stavlja na tržište: PLODINE d.d, SPAR HRVATSKA, KAUFLAND HRAVATSKA k.d
Zemlja podrijetla: ItalijaStranica