O mogućnostima izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Hrvatske u Kinu

Slika /slike/Priopcenja/Changsha-Expo-20191030.jpg

U Changshi, glavnom gradu pokrajine Hunana na jugoistoku središnje Kine, od 24. do 26. listopada 2019. godine održan je 21. Poljoprivredni sajam Središnje Kine.

Predstavljeni su i potencijali proizvoda iz Hrvatske u nišama ekoloških proizvoda, maslinovog ulja i mediteranskog voća, kao i vina i alkoholnih pića.U Changshi, glavnom gradu pokrajine Hunana na jugoistoku središnje Kine, od 24. do 26. listopada 2019. godine održan je 21. Poljoprivredni sajam Središnje Kine (2019 Central China Hunan Agricultural Expo), u suorganizaciji kineskog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Vlade pokrajine Hunana.

Pokrajina Hunan poznata je po uzgoju tradicionalnih poljoprivrednih kultura kao što su riža (pokrajina s najvećom proizvodnjom u NR Kini) i pamuk, a također je i važno središte uzgoja čaja i proizvodnje raznih vrsta ulja.

U okviru Foruma, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pekingu upoznalo je predstavnike lokalnih vlasti i poljoprivredne industrije središnje Kine s mogućnostima izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, kao i s hrvatskim aktivnostima vezanim uz dobivanje certifikata nadležnih institucija NR Kine za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda, mesa i mesnih prerađevina, svježe i smrznute tune te meda iz Republike Hrvatske u NR Kinu.

Predstavljeni su i potencijali proizvoda iz Hrvatske u nišama ekoloških proizvoda, maslinovog ulja i mediteranskog voća, kao i vina i alkoholnih pića.

(MVEP)

Pisane vijesti