Na snazi novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge

Slika /slike/Priopcenja/2020_12_31svinje1.jpg
SRIJEDA, 19. srpnja 2023. – Stupilo je na snagu novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge. Kao zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge u populaciji držanih svinja određuju se područja zone zaštite u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji, a zone nadziranja uključuju i dijelove Osječko-baranjske županije.

Novim se Rješenjem općine Cerna, Štitar i Gradište koje se nalaze u Vukovarsko-srijemskoj županiji proglašavaju zonom zaštite kao i općina Slavonski Šamac u Brodsko-posavskoj županiji. Navedene su općine prethodnim Rješenjem bile određene kao zone nadziranja.
 
Kao zaraženo područje zbog izbijanja afričke svinjske kuge u divljih svinja i dalje su određeni dijelovi Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije.
 
Detaljnije o svemu na poveznici: Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge.  
 
Ovim putem apeliramo na posjednike da se najstrože pridržavaju svih mjera koje odredi Ministarstvo poljoprivrede i Veterinarska inspekcija.
 

Pisane vijesti