Ministrica Vučković u radnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji

Slika /slike/Priopcenja/345478126_1275361476520944_3392521057357753859_n.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antunom Vujićem i suradnicima u utorak, 23. svibnja 2023. godine, u Čačincima održala radni sastanak sa županom virovitičko-podravskim Igorom Androvićem i predstavnicima jedinica lokalne samouprave na temu prirodnih nepogoda koje su zahvatile područje Virovitičko-podravske županije, nakon čega je obišla pogođena lokalna poljoprivredna gospodarstva.

Rekordan rast vodostaja rijeka uslijed velikih količina oborina proteklih je tjedana uzrokovao poplave diljem Hrvatske, no osim poplave, dio Virovitičko-podravske županije pogodilo je i jako nevrijeme praćeno tučom, a na sastanku su predstavnici jedinica lokalne samouprave detaljnije informirali ministricu Vučković o štetama.

„Kao i svaki puta do sada, Vlada će pomoći građanima pogođenim prirodnim nepogodama, a  Ministarstvo poljoprivrede će učiniti sve da se nastavi poljoprivredna djelatnost na pogođenom području. Uz redovne mjere obnove iz europskih fondova osigurat ćemo i dodatnu pomoć; već smo pripremili Nacrt programa potpore poljoprivrednicima, a u okviru Vijeća ministara poljoprivrede EU Hrvatska će se založiti da se unaprijedi krizni mehanizam na razini cijele Europske unije“, izjavila je ministrica Vučković.

Kroz intervencije novog Strateškog plana 2023.-2027. nastavljaju se natječaji za obnovu poljoprivrednog potencijala, ali i sufinanciranje police osiguranja poljoprivredne proizvodnje, sve kako bi poljoprivrednici što je moguće lakše prebrodili poremećaje u proizvodnom ciklusu.

Pisane vijesti