Ministrica Vučković u radnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Slika /slike/Priopcenja/323289839_694340192415423_4718496215414657289_n.jpg
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u četvrtak, 12. siječnja 2023. godine, u Dubrovniku u nazočnosti saborskog zastupnika i gradonačelnika Grada Dubrovnika Mate Frankovića i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića te dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića, potpisala ugovor s ravnateljicom Caritasa Dubrovačke biskupije Sanjom Šanje vrijedan 200 tisuća kuna. Riječ je o sredstvima iz Programa potpore posrednicima u lancu doniranja hrane čiji je cilj ojačati infrastrukturne kapacitete u svrhu stvaranja osnovnih preduvjeta za povećanje količina donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

Dobivena sredstva caritas Dubrovačke biskupije uložit će u kvalitetnije opremanje infrastrukture i prostora namijenjenih skladištenju hrane i potrepština.

Nakon potpisivanja ugovora, ministrica Vučković istaknula je kako je i ovaj Program jedan od načina smanjivanja otpada od hrane, kao i pomoći Vlade usmjerene prema financijski ugroženijim skupinama društva.

‘Na raspolaganju upravo u ovom segmentu imamo oko 32 milijuna kuna, no ne znači da, ukoliko uvidimo potpore, ta sredstva nećemo i povećavati. Cilj nam je stvoriti jednu nacionalnu banku hrane, kroz naše posrednike, kroz potporu njima, a sve s jednim plemenitim i nadasve korisnim ciljem. Nacionalni program oporavka i otpornosti nudi brojne mogućnosti i ja vas sve ovdje zajedno pozivam na nastavak dobre surdanje i nastavak razvoja i pripreme projekata’, poručila je ministrica Marija Vučković.

U prostorima Dubrovačko-neretvanske županije, ministrica Marija Vučković, župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima potom su održali i radni sastanak s načelnicima općina Konavle i Mljet Božom Lasićem i Đivom Marketom te predstavnicom Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku Marom Marić.

I na ovom radnom sastanku riječi je bilo o nastavku realizacije iznimno važnog projekta komasacije Konavoskog polja, potom mogućnostima stvaranja poljoprivrednog zemljišta na otoku Mljetu, kao i temi Centra za agrume u dolini Neretve u kojem bi se udruživanjem znanstvenih kapaciteta i zajedničkom suradnjom i ulaganjem realizirao vrijedan projekt kojem je cilj pružiti stručnu i tehnološku potporu tamošnjim poljoprivrednicima.

Pisane vijesti