Ministrica Vučković otvorila dječji vrtić iz Programa ruralnog razvoja u Pleternici

  • Slika /slike/Priopcenja/Vrtić Pleternica_2.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u ponedjeljak 22. siječnja 2024. godine u nazočnosti županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić, gradonačelnice Pleternice Marije Šarić, ravnateljice dječjeg vrtića Tratinčica Nikoline Hanča i ravnateljice Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Željke Gudelj Velaga sudjelovala na otvorenju dječjeg vrtića „Tratinčica“ u Pleternici, projekta sufinanciranog iz Programa ruralnog razvoja u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore 996,23 tisuća eura.  
 
Ovim vrijednim projektom poboljšat će se standard u predškolskome odgoju te djeci omogućiti ljepši boravak u vrtiću. Cilj projekta bio je izgraditi dječji vrtić od oko 600 m2 koji će imati četiri odgojno-obrazovne skupine i osigurati 80 novih mjesta za predškolski odgoj.

„Ova Vlada dokazuje da podupire napore i težnje stanovništva Slavonije - razvojno, demografski, gospodarski i u svakom drugom smislu, a to će činiti i dalje. Dječji vrtić Tratinčica, poboljšat će kvalitetu života mještana ovog naselja, ali i mnogo šire. Drago mi je što se na području Pleternice konstantno povećava broj novorođene djece i raste potražnja za upisom u dječji vrtić“, poručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, istaknuvši kako je zadovoljna odazivom jedinica lokalne i regionalne samouprave na Mjeru 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima.

Dodala je kako je u Požeško-slavonskoj županiji sufinancirano 7 projekata dječjih vrtića i za njih odobrena potpora u vrijednosti 5,94 milijuna eura.
„Čestitam svima koji su sudjelovali na realizaciji ovog projekta i želim sreću zaposlenicima vrtića i djeci koja će se ovdje igrati i učiti. Nadam se da će ovaj kraj iskoristiti svoj puni potencijal do vremena kada odrastu, a oni odabrati ostati živjeti i raditi ovdje!“, kazala je ministrica Vučković.  
 
Županica Antonija Jozić kazala je kako se na području Pleternice konstantno povećava broj novorođene djece i raste potražnja za upisom u dječji vrtić.
„Hvala Vladi RH i Ministarstvu poljoprivrede što ulažu u hrvatsko selo, gradove i izgradnju dječjih vrtića jer djeca su naš najveći motiv za sve što radimo“, rekla je županica Jozić.

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić podsjetila je kako je dječji vrtić Tratinčica nastavak ulaganja Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede u ovo područje te naglasila kako su ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje prvi korak na putu obrazovanja, a koji su vrlo važni za sigurnost djece.

Foto: Grad Pleternica
 

Pisane vijesti