Ministrica Vučković održala sastanak s poljoprivrednicima na temu izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

  • Slika /slike/Priopcenja/41d4a053-10fa-4c84-8b15-c61863a1c73a (2).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i suradnicima u subotu, 7. kolovoza 2021. godine, u Brodsko-posavskoj županiji održala radni sastanak s poljoprivrednicima Istočne Hrvatske, ujedno članovima Hrvatske poljoprivredne komore, na temu predloženih Izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Također, ministrica Vučković je u Požeško-slavonskoj županiji u nazočnosti saborske zastupnice i gradonačelnice grada Pakraca Anamarije Blažević otvorila plastenik horizontalno-visećeg uzgoja jagode OPG-a Brinjak.

Ministrica Vučković je u Novoj Kapeli s poljoprivrednicima iz sedam županija, ujedno članovima Hrvatske poljoprivredne komore,  razmijenila mišljenja o aktualnoj problematici na temu Izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu, saslušala primjedbe i sugestije predstavnika hrvatskih poljoprivrednika te je tom prilikom još jednom izrazila spremnost na nastavak suradnje u svrhu konstruktivnog i efikasnog rješavanja problematike poljoprivrednog zemljišta:

„Današnji sastanak još je jedan iskorak ovog Ministarstva u smjeru postizanja konsenzusa o raspolaganju najvažnijim resursom kojeg imamo, poljoprivrednim zemljištem, a što uključuje i uvažavanje dijela opravdanih primjedbi. Predloženi sustav bodovanja omogućit će jednostavnu, brzu, transparentnu i pravednu dodjelu poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. Poljoprivrednike predloženim izmjenama nastojimo motivirati da svoje resurse usmjere i na stvaranje dodatne vrijednosti - pri čemu ne umanjujemo vrijednost sadašnjeg rada“, izjavila je ministrica Vučković.

Također, ministrica Vučković je za današnjeg radnog posjeta otvorila plastenik horizontalno-visećeg uzgoja jagode OPG-a Brinjak u Velikom Banovcu, čime je uspješno mlado gospodarstvo udvostručilo broj sadnica jagoda te u isto vrijeme prepolovilo površinu uzgoja u plasteničkoj proizvodnji.

Tom se prilikom ministrica poljoprivrede osvrnula na poplave i olujno nevrijeme praćeno tučom koje je zahvatilo Požeštinu u lipnju ove godine te mjere pomoći za koje je, s ciljem ublažavanja i uklanjanja posljedica prirodnih nepogoda na tom području, Ministarstvo poljoprivrede osiguralo iznos od 20 milijuna kuna.

 

Pisane vijesti