Ministrica Vučković nazočila završetku radova u Banovoj Jaruzi

  • Slika /slike/Priopcenja/Novska1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u četvrtak, 13. svibnja 2021. godine u nazočnosti saborskog zastupnika Ivana Celjaka i gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića prisustvovala službenom završetku radova na društvenom domu i dječjem vrtiću u Banovoj Jaruzi u Sisačko-moslavačkoj županiji, projektu sufinanciranom iz Programa ruralnog razvoja vrijednosti odobrene potpore veće od 7,4 milijuna kuna.

Investicijom sufinanciranom u devedeset postotnom iznosu putem Mjere 7 Programa ruralnog razvoja rekonstruiran je društveni dom, dograđen objekt za potrebe dječjeg vrtića, uređeno dječje igralište te okoliš objekta, što će doprinijeti razvoju kvalitete života, lokalne zajednice, društvene infrastrukture i usluga na području Grada Kutine.
 
U Sisačko-moslavačkoj županiji ulažemo u infrastrukturu i podizanje životnog standarda provedbom projekata Mjere 7, a istovremeno se bavimo i svim aktivnostima obnove poljoprivrede ovog područja nakon potresaU tijeku su prijave na novi i pojednostavljeni Natječaj Mjere 5 vrijedan 120 milijuna kuna, a kako bismo poljoprivrednicima maksimalno pojednostavnili proces prijave na Natječaj savjetnici Ministarstva poljoprivrede organizirani su u timove za verifikaciju šteta i za pomoć pri podnošenju Zahtjeva za potporu“, izjavila je ovom prilikom ministrica Vučković, istaknuvši pritom kako je do sada verificirano već 56 zapisnika s područja Sisačko-moslavačke županije te 5 zapisnika sa područja Karlovačke županije, koji su preduvjeti za podnošenje zahtjeva za potporu.
 
U sklopu pomoći Ministarstva poljoprivrede na potresom pogođenom području, isplaćeno je 93 milijuna kuna izravnih potpora, osigurano 10 milijuna kuna pomoći za drvoprerađivače, oformljena skladišta za stočnu hranu koja su i dalje u funkciji, osigurane veterinarske usluge i cijepljenje u vrijednosti od 6 milijuna kuna te izmješteni uredi Ministarstva u Petrinju i Glinu.
 
Na području Sisačko-moslavačke županije, u okviru spomenute Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela, ugovorena su 43 projekta vrijednosti veće od 137 milijuna kuna što uključuje i tri ulaganja u vrtiće, sedam ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, osam ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te deset ulaganja u lokalnu infrastrukturu. Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno više od 905 milijuna kuna od 1,1 milijardi kuna odobrene potpore.
 

Pisane vijesti