Ministrica poljoprivrede u obilasku proizvodnih pogona u Grupi Vindija

Slika /slike/Priopcenja/Vindija_29072020-1-1.jpg
Upravo zahvaljujući  kontinuiranoj prilagodbi proizvodnog procesa suvremenim zahtjevima i tržišnim trendovima,  Vindija je i u uvjetima pandemije osiguravala neprekinuti lanac opskrbe kvalitetnim domaćim namirnicama. Ministrici su u obilasku pogona prezentirane ključne faze proizvodnje, dok je na sastanku s čelnim ljudima kompanije razgovarala o perspektivi i izazovima s kojima se svakodnevno susreće domaća prehrambena industrija.

„Iskustva na terenu iz prve ruke, osobito jedne od vodećih hrvatskih kompanija kao što je Vindija, izuzetno su važna za kreiranje kvalitetnih, konstruktivnih i dugoročno uspješnih politika. Također, sektorski dijalozi i uključenje svih dionika u sektoru poljoprivrede u sve važne procese ključ su uspješnih promjena. Tvrtke kao što je Vindija, otkupljivači i prerađivači mlijeka i mesa te proizvođači zdravih prehrambenih proizvoda prepoznatljive kvalitete, imaju strateški značaj za hrvatsku poljoprivredu te hrvatsko gospodarstvo u cjelini, a koji ćemo u narednom programskom razdoblju dodatno vrednovati“, istaknula je ministrica Marija Vučković prilikom posjeta.

„U Grupi Vindija pozdravljamo mjere kojima bi se osigurala samodostatnost prehrambene proizvodnje u Hrvatskoj. To je važno za prerađivače koji na tržište svakodnevno plasiraju kvalitetne domaće proizvode, što se pokazalo posebno važnim u razdoblju pandemije koronavirusa, a prije svega za primarne proizvođače i kooperante koji održavaju život i gospodarsku aktivnost u ruralnim dijelovima zemlje. Vindija trenutačno surađuje s 1.373 kooperanata od kojih otkupljujemo brojlere, kravlje, kozje i ovčje mlijeko te druge sirovine, čime jamčimo visoku kvalitetu domaćih prehrambenih proizvoda s potpisom Kvaliteta Vindija“, istaknuo je generalni direktor Grupe Vindija, Dragutin Drk te dodao kako kompanija već više od 60 godina ima kontinuitet značajnih ulaganja u tehnologiju, zbog čega danas uspješno spaja tradiciju i inovaciju u prehrambenoj proizvodnji.

Pisane vijesti