Ministar Tomislav Tolušić u službenom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ministar Tomislav Tolušić boravi u službenom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji danas, 20. i sutra, 21. veljače 2017. godine.

Prvog dana boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji sastao se sa županom i predstavnicima jedinica lokalne samouprave kao i LAG-ova te Razvojnih agencija u Viteškom alkarskom društvu u Sinju. 

„Suradnja na regionalnoj i lokalnoj razini neizmjerno je važna za uspjeh zajednice u cjelini. Razvoju ruralnog područja možemo pomoći samo dijalogom, kompromisom, suradnjom i razumijevanjem specifičnih potreba određenog kraja. Potencijali svakog kutka naše zemlje su ogromni, a na nama je da zajedno pronađemo smjer razvoja i iskoristimo sav taj potencijal“

izjavio je ministar Tolušić na sastanku u Sinju.

U poslijepodnevnim satima ministar je obišao farmu goveda u okolici Sinja i Poslovnu zonu Čaporica te se sastao s ribarskim cehovima iz četiri dalmatinske županije u Obrtničkoj komori Split. 

„Danas sam obišao proizvodnje koje su dokaz da čovjek donekle može upravljati prirodom. Sva ova područja bila su negostoljubiv i neprivlačan teren, a pretvorena su u uspješne priče. Nitko me ne može uvjeriti da je nešto nemoguće ako postoji volja i odlučnost. Optimistično smatram da sam i voljan i odlučan potaknuti i osnažiti našu poljoprivrednu proizvodnju u svim krajevima lijepe naše. Susreo sam se i s ribarima i saslušao njihove probleme i prijedlog poboljšanja sustava. Iako neki prijedlozi neće moći biti realizirani zbog Zajedničke ribarstvene politike EU optimističan sam jer težimo istim rješenjima,“ 

zaključio je ministar Tolušić na kraju prvog dana posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji. Stranica