Ministar Tomislav Tolušić u službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je jutros, 12. travnja 2017. godine u  Bedekovčini manifestaciju Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi.

Potom se u Srednjoj školi Bedekovčina sastao s poljoprivrednim proizvođačima Krapinsko-zagorske županije s kojima je razgovarao o aktualnom stanju u poljoprivredi i Programu ruralnog razvoja RH.

Nakon sastanka s proizvođačima ministar Tolušić je obišao gospodarstva u Špičkovini kojima je prije mjesec dana eutanizirana perad zbog ptičje gripe, a potom i poljoprivredne proizvođače Krapinsko-zagorske županije: peradarsku farmu FILUM d.o.o. u Zlatar Bistrici, mljekarsku farmu obitelji Horvatinčić u Gornjoj Stubici i svinjogojsku farmu OPG Mario Trbušić u Bedekovčini.

„Proizvoditi hranu i hraniti se lokalnim proizvodima najbolje je što svaki čovjek može učiniti za sebe i za svoje zdravlje. Danas sam se sastao s poljoprivrednim proizvođačima ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji, a neke od njih sam i obišao. Naša snaga i naša budućnost su naši proizvođači hrane. Nikada nam niti jedna druga zemlja neće moći ponuditi svježinu, kvalitetu i sigurnost hrane bolju i veću od one koju sami možemo stvoriti. Vjerujem u svakog našeg poljoprivrednika, cijenim svačiji rad i odgovorno stojim iza naših proizvođača hrane. Sve što mi u Ministarstvu trenutno radimo trebalo bi olakšati položaj poljoprivrednicima i omogućiti im da rade i žive od onoga što oni najbolje znaju, da proizvode hranu“

izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Bedekovčini. 

VideoStranica