Ministar Tomislav Tolušić u službenom posjetu Izraelu

Slika /arhiva/datastore/imagestore/780x400/780x400_150513755710-174.jpg

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u dvodnevnom je službenom posjetu Državi Izraelu danas, 11. i sutra, 12. rujna 2017. godine.

Za vrijeme boravka u Izraelu susrest će se s izraelskim ministrom poljoprivrede g. Uri Ariel s kojim će razgovarati o suradnji u području poljoprivrede i razmijeniti iskustva u području navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

Ministar Tolušić susrest će se i s drugim ministrima poljoprivrede i gospodarstva u okviru sajma WATEC 2017. koji se održava u Tel Avivu, a koji okuplja stručnjake i tvrtke iz područja navodnjavanja, vodoopskrbe i odvodnje kao i one koje se bave sustavima pročišćavanja voda i upravljanjem okolinom u odnosu na raspoložive resurse. U okviru posjeta predviđen je obilazak izraelskih tvrtki s dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji i primjeni sustava za navodnjavanje te institucija zaduženih za razvoj i praćenje poljoprivredne proizvodnje i upravljanje vodnim resursima.

„Izrael je od pustinje napravio plodne poljoprivredne površine i danas na milijun hektara proizvodi većinu hrane za svoje potrebe. Od toga je pola milijuna hektara navodnjavano. Moderna poljoprivredna proizvodnja u Izraelu rezultat je uske suradnje između znanstvenika, poljoprivrednika i industrije vezane uz poljoprivredu. Zajedno su razvili i primijenili sofisticirane metode navodnjavanja i agromehaničku opremu. Trebamo učiti iz njihovog primjera i primijeniti ta iskustva u našim uvjetima poljoprivredne proizvodnje, jer nema razloga da sa jednakom količinom poljoprivrednih površina kao Izrael, Hrvatska ne proizvodi dovoljno hrane za svoje stanovništvo.“

izjavio je ministar Tomislav Tolušić prije odlaska u Izrael.



Stranica