Ministar Tomislav Tolušić u radnom posjetu Bjelovaru

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je jutros, 17. ožujka 2017. godine u Hotelu u Hotelu Central u Bjelovaru manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

„Moj stav o hrvatskim proizvodima znate. Svaki domaći potrošač koji želi najbolje za sebe i svoju obitelj, najbolje za svoju zemlju tražit će hrvatski proizvod“, poručio je ministar Tomislav Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Bjelovaru.

10:00 sati ministar Tolušić se sastao s gospodarstvenicima Bjelovarsko-bilogorske županije u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Bjelovar s kojima je razgovarao o trenutnom stanju i perspektivi tovnog govedarstva, Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, načinu provedbe sustava potpora za dobrobit životinja, Programu ruralnog razvoja i Zakonu o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

„Postavili smo ciljeve, usuglasili put kojim želimo ići i sve to uklopili u zakonodavni okvir. Perspektivu, volju i namjeru imamo. Najvažnije je da o svim segmentima poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane možemo otvoreno i konstruktivno razgovarati i zajedno tražiti najbolja rješenja. Ja sam vaš ministar, a vi moj jedini posao“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić na sastanku s poljoprivrednim proizvođačima.

Nakon sastanka, ministar je obišao poljoprivredne proizvođače Bjelovarsko-bilogorske županije (Stočarstvo Raič, tvrtku Gala i OPG Snježane Šolčić).

Video



Stranica