Ministar Tomislav Tolušić otvorio Doručak s hrvatskih farmi u Rovinju i na održao sastanak s maslinarima i vinarima u Poreču

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je jutros, 27. ožujka 2017. godine u Hotelu Lone u Rovinju manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije Doručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi.

„Znate li koliko je ljudi ustalo prije svitanja da bismo imali svježi domaći doručak? Poljoprivrednici doručkuju tek kad su obavili prve jutarnje radove, a danas se to uistinu malo cijeni. Najveća nagrada za njihov trud upravo je kupovina lokalnih proizvoda. Doručkujmo, ručajmo i večerajmo hrvatske proizvode, proizvode naših njiva, naših vinograda, maslinika, voćnjaka, našeg mora. Dobar doručak je upravo hrvatski doručak“

poručio je ministar Tomislav Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Rovinju.

Ministar se nakon Doručka s hrvatskih farmi sastao s vinarima i maslinarima na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču s kojima je razgovarao o strategiji i perspektivama hrvatskog vinarstva i maslinarstva, vinskoj omotnici, mogućnostima Programa ruralnog razvoja za te sektore i aktualnoj poljoprivrednoj problematici.

Nakon sastanka s vinarima i maslinarima u pratnji ravnatelja Instituta Deana Bana ministar Tolušić je obišao Pokusno poljoprivredno imanje Instituta za poljoprivredu i turizam koje čine nasadi vinove loze, maslina i smokava, ratarske površine te slobodne zelene površine.

Danas sam imao priliku vidjeti jednu zaokruženu priču o poljoprivredi. Znanstveni pristup proizvodnji i ispitivanja u realnim uvjetima. Posjetio sam i laboratorije Instituta kako bi iz prve ruke posvjedočio kako se i koliko kontroliraju proizvodi na našem tržištu“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Poreču.

Video



Stranica