Ministar Tomislav Tolušić otvorio Doručak s hrvatskih farmi i Slavoniku u Osijeku

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je jutros, 7. ožujka 2017. godine u studentskom restoranu Campus u Osijeku manifestaciju u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencijeDoručak s hrvatskih farmi na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Osječko-baranjsku županiju.

„Baranja je specifično mjesto susreta nekoliko gastronomskih smjerova koji imaju svoje povijesne uzroke i istraživanje svih tih okusa i njihovog podrijetla trajalo bi čitav jedan ljudski život. Stara izreka kaže „Reci mi što jedeš i reći ću ti tko si“, sudeći po mom današnjem jelovniku, ponosan sam Slavonac! Kontinentalni turizam svake godine bilježi sve više gostiju. Osim prirodnih ljepota turiste privlači i domaća kuhinja, domaća hrana i vrijedne ruke koje tu hranu proizvode i pripremaju. Ponuditi gostu tu vrstu dodane vrijednosti neprocjenjivo je“

izjavio je ministar Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Osijeku.

9:30 sati ministar Tolušić je kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića otvorio 2. Nacionalnu poljoprivredu konferenciju „Slavonika“ na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.
Zadnjih nekoliko godina naša poljoprivreda kao da je bila izgubljena u prijevodu. Europski novac nismo iskoristili. To ćemo promijeniti. Učinit ću sve da hrvatsku poljoprivredu vratimo u život. Mlada lica koja danas ovdje vidim daju mi nadu da će budućnost naše poljoprivrede imati istinske stručnjake koji će uz svo stečeno znanje biti otvoreni za nadogradnju svoga znanja, učenje iz najboljih primjera iz prakse i primjenu novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji“, izjavio je ministar Tolušić na otvaranju Slavonike.

VideoStranica