Ministar Tomislav Tolušić otvorio „AGRO STARTUP“ konferenciju

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je danas, 25. listopada 2016. godine na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu „AGRO STARTUP“ konferenciju koju organizira Udruga Zemlja i ljudi.

 Konferencija je okupila brojne studente agronomije, ekonomije, prava i druge mlade ljude koji svoju budućnost vide u poljoprivredi.

 Ministar Tomislav Tolušić u svom je govoru istaknuo važnost mladih za budućnost poljoprivrede kao i važnost primjene najmodernijih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji. „Odgodio sam zakazane sastanke da bih danas bio sa vama. Vi ste budućnost i smatram da prednost uvijek trebam dati budućnosti. Ja nisam poljoprivrednik, nisam agronom, ja sam pravnik, ali cijeli život sam u Slavoniji u kojoj je poljoprivreda najvažnija djelatnost. Više ne oremo konjima, oremo traktorima, ali od vas očekujem da, kada se budete bavili poljoprivredom, koristite i dronove i mobilne aplikacije i sve one stvari koje vaša kreativnost može dokučiti. Ministarstvo poljoprivrede, vaše ministarstvo, u okviru Programa ruralnog razvoja provodi mjeru 6.1.1. za mlade poljoprivrednike kroz koju možete dobiti 50.000 eura. Moja vrata su vam uvijek otvorena. Vi ste budućnost i ako ćete vi ostati na zemlji onda ova naša zemlja ima smisla i ima budućnost“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić prilikom otvaranja Konferencije.



Stranica