Ministar Tomislav Tolušić obišao farme peradi u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Ministar Tomislav Tolušić obišao je danas, 7. prosinca 2016. godine peradarske farme u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Posjetio je pogone Perutnine Ptuj Pipo d.o.o., KOKA d.d., Tvornicu stočne hrane Blagodar i OPG Marija Magdalenića.

Cilj ministrovog posjeta bila je podrška domaćim proizvođačima, a htio se osobno uvjeriti i u sustav samokontrole koji su uspostavili subjekti u poslovanju s hranom. Sigurnost hrane jedan je od prioriteta ministra Tolušića, a najviši stupanj sigurnosti moguće je postići samo suradnjom i postavljanjem zajedničkog cilja.

„Danas obilazim domaće proizvođače piletine da se osobno uvjerim da rade po propisima i da je njihovo meso zdravstveno ispravno. Sva hrana koju kupujemo – bilo domaća ili uvozna – mora biti sigurna i zato nećemo posustati s kontrolama hrane u cijelom lancu opskrbe. Dajem podršku lokalnim proizvođačima i poljoprivrednicima jer su oni najbliži potrošačima i mogu osigurati svježiju i kvalitetniju hranu od one iz drugih zemalja“

izjavio je ministar Tolušić.

Ministarstvo radi na cijelom nizu propisa koji će osim zaštite potrošača za cilj imati i zaštitu domaće proizvodnje hrane i prehrambene industrije. 



Stranica