Ministar Tolušić otvorio 10. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

Slika /arhiva/datastore/imagestore/780x400/780x400_152509437202-90_Skradin.jpg

Danas je u Skradinu ministar Tomislav Tolušić, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, otvorio 10. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije.

Na sajmu ove godine sudjeluje 181 izlagač, i to 58 izlagača iz Šibensko-kninske, a 12 iz Zagrebačke županije koja je županija partner.

„Ovdje vidimo ljude koji godinama žive i rade od poljoprivrede. To je dokaz da se poljoprivredom ima smisla baviti. Naša gastronomska ponuda razlog je zašto se turisti vraćaju i jedan od bogatstava naše turističke ponude. Ovdje je zapravo srce onoga što hrvatska poljoprivreda može pokazati u smislu autohtonih proizvoda. Ova, i ovakve slične manifestacije, su odlična priča i način promocije naših OPG-ovaca i proizvođača“,

naglasio je ministar Tomislav Tolušić.

Bogata ponuda na sajmu – od delicija do unikata – svake godine rezultira sve većim interesom posjetitelja i turista, a time i većim brojem izlagača.

„Ministarstvo se zalaže za zdravu hrvatsku hranu, a sve kontrole koje provodimo na tržištu u cilju su zaštite naših potrošača. Pozivam građane da kupuju hrvatsko jer je to najkvalitetnije i najsigurnije“,

dodao je ministar.

Sajam organiziraju Šibensko-kninska županija i Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije, HGK Županijskom komorom Šibenik, Gradom Skradinom i Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije. Ovogodišnji partner Sajma je Zagrebačka županija, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Katalog izlagača preuzmite ovdje.



Stranica