Ministar Dabro u radnom posjetu PP Orahovici

  • Slika /slike/Priopcenja/orahovica_naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U petak 13. rujna 2024. godine ministar Dabro je posjetio tvornicu za slatkovodne ribe u Čačincima te obišao ribnjak Grudnjak i nasade Dragodina. Stipo Matić, vlasnik Agro Invest Grupe (AIG), sa suradnicima je predstavio tvrtku i najavio nove investicije u svojoj grupaciji.

PP Orahovica je najveći proizvođač u dijelu slatkovodne akvakulture i zadnje četiri godine ima konstantan rast vrijednosti proizvodnje. Također, u 2021. godini je zabilježila najveći skok proizvodnje, upravo zahvaljujući stavljanju u funkciju ribnjaka na kojima su bili radovi i investicije.

Važnost PPO ogleda se u činjenici da je u 2023. godini u djelatnosti akvakulture bilo zaposleno 138 stalnih radnika i 35 sezonskih.

PP Orahovici u okviru provedbe Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH za programsko razdoblje 2014.-2020. korisniku PPO d.o.o. odobreno je ukupno 19 projekata za koje je isplaćeno ukupno 9,06 mln eura.

„Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje, u tvrtki koja je predvodnik u efikasnosti i kvaliteti proizvodnje u poljoprivredi. Ova tvornica je kroz dugi niz godina povećavala svoje kapacitete i asortiman i jedinstvena je na tržištu iz niza razloga. Ova je tvrtka također primjer implementacije novih trendova i suvremenih praksi. Važno je naglasiti kako je, uz dobru volju naših poljoprivrednika te uz znanje i tehnologiju, moguće postići izniman uspjeh ovdje na istoku Hrvatske, što mi je posebno drago. PP Orahovica je  jedan izvrstan primjer poslovanja koje ovo Ministarstvo prepoznaje i prati kroz operativne programe za pomoć ribarstvu. Jedan od ključnih prioriteta ovog Ministarstva i mene osobno jeste zadržati ljude u ruralnim područjima, odnosno poboljšati demografsku sliku sela  jer imamo velike potencijale za razvoj u tom smjeru, te je ova tvrtka primjer upravo takvog razvoja“, rekao je ministar Dabro.

Uz ministra Dabru, obilasku tvornice su nazočili državni tajnik Marinko Beljo, ravnatelj Uprave za ribarstvo Ante Mišura te načelnica Sektora za upravljanje EU fondovima u ribarstvu Irena Jahutka.
 

Pisane vijesti