Malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima 20 milijuna kuna

Slika /slike/Priopcenja/selo.jpg
Na Natječaju za financiranje projekata u 2021. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je 19.911.548,13 kuna za 332 mala poljoprivredna gospodarstva.  

U skladu sa Programom Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.-2024. i Operativnim programima nacionalnih manjina za razdoblje 2021.-2024. provode se programi za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina
 s ciljem ostvarivanja ravnomjernog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske.  

U okviru nacionalnih mjera Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2021. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine. 

Ministarstvo poljoprivrede na ovaj način pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj i povećanje prihoda. Provođenje ovakvih mjera doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. 

Ministarstvo poljoprivrede dostavit će Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava korisnicima iz točke III Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava, putem preporučene pošte na adresu sjedišta OPG-a/SOPG-a. 

Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava možete pogledati ovdje.

Pisane vijesti