Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu potpore za provedbu Programa potpore za otočnu infrastrukturu za trženje kao pomoć u lancima opskrbe

Slika /slike/Priopcenja/market1611202311.jpg
Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. studenog 2023. godine donijela Odluku o donošenju Programa potpore za otočnu infrastrukturu za trženje kao pomoć u lancima opskrbe.

Cilj Programa je pružiti financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave na otocima kao područjima s posebnim razvojnim specifičnostima u izgradnji ili nadogradnji tržnica.
Na temelju Odluke o donošenju Programa potpore za otočnu infrastrukturu za trženje kao pomoć u lancima opskrbe, Ministarstvo poljoprivrede objavljuje Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu potpore za provedbu Programa potpore za otočnu infrastrukturu za trženje kao pomoć u lancima opskrbe, a Zahtjevi se podnose zaključno s 15. ožujka 2024. godine.
Za provedbu Programa potpore osigurana su financijska sredstva u Državnom proračunu Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 2 milijuna eura, odnosno do 400 tisuća eura po korisniku potpore.
 
Prihvatljive mjere su izgradnja i/ili nadogradnja tržnice u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na hrvatskim otocima na kojima je osiguran prostor za prodaju ribe i plasman proizvoda označenih zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla ili kao zajamčeni tradicionalni specijalitet, kao i onih označenih kao Hrvatski otočni proizvod.
Građenje i/ili nadogradnja tržnice iz Programa i ovoga Javnog poziva obavlja se u skladu s pravomoćnom građevinskom dozvolom.

https://poljoprivreda.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji/1198


 

Pisane vijesti