Izmjene Pravilnika o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, pokvarljivim te proizvodno i tržišno osjetljivim poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima

Slika /slike/Priopcenja/2021_27_8_proizvodi.jpg
Nastavno na Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom („Narodne novine“ br. 117/17., 52/21., dalje : Zakon), dana 01. prosinca 2021. donesen je  Pravilnik o izmjenama Pravilnika o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, pokvarljivim te proizvodno i tržišno osjetljivim poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima („Narodne novine“ broj 130/21., dalje: Pravilnik) koji je stupio na snagu 08. prosinca 2021.

Pravilnik propisuje poljoprivredne i prehrambene proizvode, pokvarljive i tržišno osjetljive poljoprivredne i prehrambene proizvode, a zasniva se na kombiniranoj nomenklaturi Europske unije koja se temelji na Međunarodnoj konvenciji o Harmoniziranom sustavu nazivlja i brojčanog označavanja koji uključuje daljnje podjele zbog carinskih, trgovinskih i statističkih potreba EU.

Pravilnik o izmjenama Pravilnika o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, pokvarljivim te proizvodno i tržišno osjetljivim poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima 

U odnosu na tumačenje primjene određenih odredbi Zakona, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (dalje: Agencija) koja je nadležna za provođenje Zakona, pripremili su odgovore na postavljena pitanja adresata Zakona.
Pitanja i odgovori su objavljeni na web stranicama Agencije na poveznici.

Pročišćeni tekst zakona:
https://www.zakon.hr/z/963/Zakon-o-zabrani-nepo%C5%A1tenih-trgova%C4%8Dkih-praksi-u-lancu-opskrbe-hranom
 

Pisane vijesti