Izdana 261 nova Odluka o isplati izvanredne mjere pomoći u iznosu od 32 milijuna kuna

Slika /slike/Priopcenja/prerada.jpg
U nešto više od mjesec dana izdano 1.346 Odluka o isplati ukupne vrijednosti 119 milijuna kuna
 
Agencija za plaćanja izdala je u petak, 18. prosinca 2020. 187 novih Odluka o isplati korisnicima iz Natječaja za provedbu mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“. Riječ je o sredstvima namijenjenim poljoprivrednicima u iznosu od 9,1 milijun kuna, koja dolaze iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Ujedno, izdane su i dodatne 74 odluke o isplati za mikro, mala i srednja poduzeća, a njihova ukupna vrijednost je 22,8 milijuna kuna. 

Mjera 21 iz Programa ruralnog razvoja uvedena je radi ublažavanja posljedica pandemije COVID-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda. 
 
U sklopu natječaja za mjeru 21 zaprimljeno je ukupno 3.213 zahtjeva ,od čega se 2.641 odnosi na poljoprivrednike te 572 na mikro, mala i srednja poduzeća. U nešto više od mjesec dana nakon zatvaranja Natječaja izdano je ukupno 1.346 Odluka o isplati ukupne vrijednosti 119 milijuna kuna.
 
U nadolazećim danima, a najkasnije do kraja godine, očekuje se izdavanje odluka svim prihvatljivim korisnicima – Ministarstvo poljoprivrede će u najkraćem mogućem roku pružiti financijsku pomoć domaćim proizvođačima i prerađivačima u otežanim uvjetima proizvodnje i poslovanja uslijed širenja bolesti COVID-19.

Pisane vijesti