Državni tajnik Tušek sudjelovao na radionici „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“

Slika /slike/Priopcenja/IMG_dttusek.jpg
Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek je u utorak, 08. lipnja 2021. godine, u nazočnosti državnog tajnika Šime Erlića, župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara te gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića sudjelovao na informativno - edukativno događanju u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU pod nazivom „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“.

Riječ je o ciklusu radionica diljem hrvatskih gradova, ovoga puta u Krapini, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u svrhu informiranja zainteresirane javnosti o mogućnostima financiranja projekata preko EU fondova u narednom razdoblju.

„Gotovo 400 projekata malih poljoprivrednih proizvođača znak su da poljoprivredna proizvodnja i u ovom kraju Hrvatske ima svoju budućnost. Posebno želim istaknuti projekte koje smo financirali iz Programa ruralnog razvoja, a koji su doprinijeli i boljim uvjetima života u ruralnim područjima, to su dječji vrtići, nerazvrstane ceste, društveni domovi, sportski objekti, dvorane, čime smo pokazali da želimo zadržati ljude u ruralnim područjima, potaknuti da imaju bolje i kvalitetnije uvjete života i na taj način razvijati čitavo hrvatsko društvo“, izjavio je ovom prilikom državni tajnik Tušek te dodao kako je iz proračuna Ministarstva poljoprivrede putem EU fondova ugovoreno nešto više od 950 milijuna kuna, od čega je više od 550 milijuna iz samog Programa ruralnog razvoja, a pri čemu je većina sredstava isplaćena je poljoprivrednim proizvođačima, tvrtkama, općinama i gradovima gdje se ulagalo u farme i obnovljive izvore energije.

„Hrvatska se nalazi u jednom prijelaznom razdoblju, završavamo prethodnu financijsku perspektivu, s druge strane na raspolaganju su nam sredstva Nacionalnog  plana oporavka i otpornosti koji je došao kao odgovor na ovu Covid krizu“, rekao je državni tajnik Erlić o opcijama financiranja te poželio sreću gradu i županiji u povlačenju EU sredstava.

Raspored radionica „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“ pratite na poveznici.

Pisane vijesti