Državni tajnik Tušek primio najuzornije seoske žene povodom obilježavanja Svjetskog dana seoskih žena

  • Slika /slike/Priopcenja/Dt_Tušek_naslovna_seoske.JPG
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Zdravko Tušek je danas 15. listopada primio pobjednice ovogodišnjeg izbora za najuzornije seoske žene Aleksandru Berić, Dijanu Matuzalem i Ivanu Golenko te predsjednicu udruge Uzorne hrvatske seoske žene Katicu Jerleković povodom obilježavanja Svjetskog dana seoskih žena.

Državni tajnik Tušek je tom prilikom čestitao Svjetski dan seoskih žena i posebno se zahvalio svim ženama koje kroz svoj rad oplemenjuju seoski život te naglasio da se dogodio značajan napredak u položaju seoskih žena, ali i da je potrebno daljnje osnaživanje i ulaganje napora kako bi kroz edukacije i osposobljavanje nastavile razvijati svoje kompetencije i ostvarivale daljnji napredak.

"Hrvatske ruralne žene temelj su očuvanja naših OPG-ova, kulture i tradicije za buduće naraštaje, kao i identiteta našeg sela te danas želim istaknuti da je uloga žene nezamjenjiva u razvoju ruralnog prostora", rekao je državni tajnik Tušek.

Najuzornije seoske žene su se zahvalile državnom tajniku Tušeku na sastanku te suradnji i potpori koja je kroz godine kontinuirana.

Svjetski dan seoskih žena je prilika da osvijestimo važnost seoskih žena u razvoju ruralnih prostora, poljoprivrednih gospodarstava te istaknemo njihovu kreativnost i inovativnost i promjene koje unose u tradicionalne sredine.

Republika Hrvatska je u „zlatnoj sredini“ u EU po broju žena koje su nositeljice poljoprivrednih gospodarstava te je to poticaj da se kroz daljnju pomoć Ministarstva jača društveni i ekonomski status žene u društvu.

Pisane vijesti