Državni tajnik Majdak sudjelovao u akciji sadnje stabala u parku Maksimir

  • Slika /slike/Priopcenja/Galerije/zasadi drvo 4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je u ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine zajedno s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem, ministricom turizma Nikolinom Brnjac i gradonačelnikom Grada Zagreba Tomislavom Tomaševićem povodom Svjetskog dana šuma sudjelovao u akciji sadnje stabala u parku Maksimir, koja se održava u sklopu projekta „Sadnja mladih stabala autohtonih vrsta drveća na prvi dan proljeća“.

„Ministarstvo poljoprivrede podupire održivo upravljanje i gospodarenje šumama. Upravo akcije poput današnje u Maksimiru kontinuirano promiču povećanje bioraznolikosti, zaštite prirode i očuvanja okoliša u državi. Hrvatske šume godišnje sade 9 milijuna stabala, a do 2030. godine Vlada Republike Hrvatske godišnje planira zasaditi milijun novih stabala, što je u skladu s ciljevima EU Strategije za šume do 2030. godine te je zasigurno jedan dodatan iskorak ka očuvanju bioraznolikosti“, izjavio je državni tajnik Majdak povodom ove akcije koja se odvila u organizaciji Javne ustanove Maksimir, Šumarskog fakulteta u Zagrebu, a sufinanciran je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
 
Hrvatska ima čak 48 % površina pod šumama, a na ukupno 25 pomladnih ploha u sjevernom dijelu parka Maksimir planira se zasaditi 17 tisuća zavičajnih vrsta, dosad je zasađeno 6 ploha.

Pisane vijesti