Državni tajnik Majdak održao sastanak s delegacijom Republike Kosova

Slika /slike/Priopcenja/61918e58-e474-46fd-bec8-bfb05919e4ed.JPG
Državni tajnik Tugomir Majdak je u utorak 30. siječnja 2023. održao sastanak s delegacijom Republike Kosova koju je predvodio izvršni direktor Agencije za hranu i veterinarstvo Bekim Hoxha.

Delegacija Agencije za hranu i veterinarstvo boravi u Hrvatskoj vezano uz uspostavu suradnje dviju institucija za usklađivanje zakonodavstva Acquis Communautaire, poglavlje 12.

Suradnja u poljoprivredi s Republikom Kosovom se odvija kroz Memorandum o suradnji između Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo, potpisanog 2008. godine u Gudovcu.

Provedbom ovog Memoranduma u zadnjih nekoliko godina ostvarena je višekratna razmjena stručnjaka u prenošenju svojih znanja i iskustava u različitim područjima koja su od interesa za obje zemlje, a posebno vezano uz jačanje kapaciteta kosovskih institucija. Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede i dalje stoji na raspolaganju kosovskim kolegama i institucijama vezano uz prijenos znanja i iskustava oko usklađivanja s pravnom stečevinom EU.

Pisane vijesti