Dodjela kvote za kriznu mjeru skladištenja vina

Slika /slike/Priopcenja/2020_08_26_vino.jpg
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 8. srpnja 2020. godine Javni poziv za provedbu: 
  1. Mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i 
  2. Mjere Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine. 

Cilj mjere Potpora za krizno skladištenje vina je potaknuti proizvođače vina da određene količine vina zadrže u skladištu i ne stavljaju ga na tržište čime se uravnotežuje ponuda i potražnja, a ujedno se dijelom pokrivaju novostvoreni troškovi vezani uz takvo skladištenje vina koji u redovnim uvjetima ne bi postojali. 

Aktivnosti vezane uz skladištenje trebaju biti dovršene do 12.09.2020. godine. Rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu je 14.09.2020. godine. 

Popis proizvođača vina s utvrđenom kvotom vina za skladištenje objavljen je na stranicama Agencije za plaćanja koji možete preuzeti ovdje

Također, molimo sve proizvođače kojima je odobrena kvota iz mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima da najkasnije 27. kolovoza 2020. godine Agenciji za plaćanja dostave informaciju o kvoti koju neće iskoristiti/od koje odustaju na e-mail: kriznemjerevino@apprrr.hr

U slučaju da Agencija za plaćanja ne zaprimi obavijest o neiskorištenom dijelu kvote/kvoti od koje proizvođač odustaje, smatrat će se da proizvođač ostaje pri dodijeljenoj kvoti i istom se kvota neće smanjivati.

Pisane vijesti