Dodijeljeni novi ugovori u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • Slika /slike/Priopcenja/VZŽ5.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
​Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom u petak, 9. travnja 2021. godine, u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji sudjelovala na otvorenju Dječjeg vrtića Jarmina te uručila tri ugovora iz Programa ruralnog razvoja u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore u iznosu od 8,5 milijuna kuna u nazočnosti ministra obrane Marija Banožića, župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića, načelnika Općine Jarmina Andrije Draganića te gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića. Također, ministrica Vučković je tijekom posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji posjetila jednu od najvećih domaćih plantaža voća, ujedno i najveću plantažu višanja u Hrvatskoj, Borinci i objekte za preradu povrća, pri čemu se upoznala s daljnjim planovima za razvoj tvrtke Vinka d.d. 

Zahvaljujući odobrenoj stopostotnoj potpori od 7,4 milijuna kuna u okviru Mjere 7 Programa ruralnog razvoja izgrađen je Dječji vrtić Jarmina, čime je osiguran kapacitet za smještaj 75 djece kroz tri dječje skupine. Cilj projekta je izgradnjom dječjeg vrtića podignuti kvalitetu i standard organizirane njege, odgoja i obrazovanja djece vrtićke dobi te na taj način poboljšati lokalne temeljne usluge na području Vukovarsko-srijemske županije.
 
„Iznimno mi je zadovoljstvo sudjelovati na otvaranju prvog dječjeg vrtića u Općini Jarmina, ali i najaviti kontinuitet ovakvih potpora za ulaganja u infrastrukture ruralnih područja i nove natječaje i ove godine. Naime, kroz predmetnu Mjeru 7 u Vukovarsko-srijemskoj županiji ugovorili smo 12 vrijednih projekata potpore dječjim vrtićima u vrijednosti većoj od  56 milijuna kuna, od čega je isplaćeno gotovo 40 milijuna kuna, upravo kako bi ova županija bila poželjno i kvalitetno mjesto za život i uzdizanje obitelji.  Ukupno na razini cijele Hrvatske ugovoreno je 198 ulaganja u dječje vrtiće, ukupne vrijednosti odobrene potpore nešto veće od milijardu kuna. Uz brojne druge projekte, kapaciteti i sadržaji za djecu će pridonijeti našim naporima da kroz ulaganja u sadržaje i infrastrukturu za ruralno stanovništvo očuvamo i poboljšamo demografsku sliku hrvatskog sela“, izjavila je ministrica Vučković povodom otvorenja novog vrtića te dodala kako će tome dodatno doprinijeti i dodijeljeni ugovori za tri korisnika kroz tri različite mjere Programa ruralnog razvoja kojima će se realizirati projekti vrijedni više od 10 milijuna kuna, što govori o višestrukom utjecaju europskih fondova na sektor.
 
Ministrica Vučković je prilikom posjeta Općini Jarmina uručila tri nova ugovora u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore veće od 8,5 milijuna kuna, a odnose se na ulaganja u farmu za tov peradi - sunčanu elektranu koja će se koristiti za liniju za proizvodnju peleta za grijanje objekta te opremu za utovar sirovine, ulaganja kroz operaciju 8.5.2. kojima će se omogućiti rekreacijska, turistička i zdravstvena funkcija dijela lokalne šume te investiciju putem operacije 6.2.1. za razvoj nepoljoprivredne djelatnosti pružanja usluga s poljoprivrednom i šumskom mehanizacijom. 
 
Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Vukovarsko-srijemskoj županiji isplaćeno 848 milijuna kuna od 1,2 milijarde kune odobrene potpore putem 15.626 tisuća investicijskih projekata. Od toga su u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovorena 53 projekta vrijednosti veće od 136 milijuna kuna – riječ je o 4 različita ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, 11 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te 6 u lokalnu infrastrukturu, uz 12 vrtića. 

Pisane vijesti