Dodijeljene potpore udrugama koje promiču poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora RH

Slika /slike/Priopcenja/eff37273-b4e9-4a01-9cfe-cf761e468e16.JPG
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je sa suradnicima u utorak 24. listopada 2023. godine u Zagrebu dodijelila ugovore o potporama korisnicima u okviru Javnog poziva za financiranje programa i projekata udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora Republike Hrvatske.

„Dodijelili smo ugovore o potpori 24 udruge iz cijele Hrvatske, a rezultat je to nastavka suradnje Ministarstva poljoprivrede s ključnim dionicima i naše želje za jačanjem uloge udruga koje zastupaju interese hrvatskog poljoprivrednog sektora. Iskreno vam svima čestitam i zahvaljujem na doprinosu u očuvanju našeg sela!“, izjavila je ministrica Vučković.    

Sukladno Javnom pozivu financiraju se udruge koje promiče poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora osnovane radi djelovanja, promidžbe, unaprjeđenja i razvoja poljoprivrede, pružanja stručne pomoći, informiranja javnosti o događajima s područja poljoprivrede i prehrane, kao i života na selu, te radi sudjelovanja u radu javnih institucija kojima je cilj dobrobit života na selu.

Podsjetimo, u cilju unaprjeđenja kvalitete života u ruralnim područjima sufinancirani su i brojni projekti ulaganja u lokalnu infrastrukturu kroz Mjeru 7 Programa ruralnog razvoja. Do danas je iz te mjere isplaćeno 333,2 milijuna eura potpore, uključujući ulaganja u 219 vrtića diljem Hrvatske, 71 društveni dom i kulturni centar, 60 vatrogasnih domova i 211 ulaganja u nerazvrstane ceste.

Pisane vijesti