Dodatnih 10 milijuna kuna malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Slika /slike/Priopcenja/2020_12_8_manjine.jpg
Ministarstvo poljoprivrede objavilo je 3. rujna 2021. godine  II izmjenu Natječaja za financiranje projekata u 2021. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. 

U skladu s navedenom izmjenom Natječaja dodatna sredstva od 10 milijuna kuna raspoređena su za obiteljska poljoprivredna gospodarstva  koja se nalaze na područjima jedinica lokalne samouprave svrstane u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti.
 
U sklopu dopune Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava, Povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu bespovratnih sredstava sastavilo je listu odabranih projekata, u skladu s odredbama II izmjene Natječaja i predložilo ministrici poljoprivrede donošenje dopune Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava i to za 179 poljoprivrednih gospodarstava s ugovorenim iznosom od 10.703.495,00 kuna.
 
Ukupno je u okviru Natječaja za financiranje projekata u 2021. godini odobren iznos potpore od 29.956.343,13 kuna.
 
Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvo poljoprivrede dostaviti će korisnicima na potpis putem preporučene pošte na adrese sjedišta poljoprivrednog gospodarstva.
 
Dopunu Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava možete vidjeti ovdje.

Pisane vijesti