Demonstracijske aktivnosti u Virovitičko-podravskoj županiji

  • Slika /slike/Priopcenja/demo 2020_06_15.jpg
  • Slika
  • Slika
U okviru Mjere 1. Programa ruralnog razvoja, podmjere 1.2. i tipa operacije 1.2.1. ovih se dana na području Virovitičko-podravske županije, u mjestu Vaška održavaju jednodnevni demonstracijski prikazi pod nazivom Inovativne metode zaštite ratarskih kultura.

Kroz veliki broj različitih varijanta postavljenih pokusa na glavnim ratarskim kulturama (prvenstveno pšenici i kukuruzu) u pravim poljskim uvjetima moguće je uvjeriti se ili upoznati se s novitetima i modernim pristupima iz područja zaštite bilja, ali i drugih područja ove grane proizvodnje.
Demonstracijskim prikazima je cilj prvenstveno prijenos znanja i praktične primijene pokusnih varijanti kroz stručan, argumentiran, ali i vizualan prikaz svega što se kroz ovakav oblik prijenosa znanja željelo prezentirati.

U okviru svojih uobičajenih stručnih aktivnosti, od prošle godine službenici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva započeli su s provođenjem programa ruralnog razvoja kroz demonstracijske aktivnosti u svim granama i područjima poljoprivredne proizvodnje. Specifičnost ovih demonstracijskih prikaza u Vaškoj su u tome što traju 5 dana, a posjetit će ih poljoprivrednici iz šireg područja Republike Hrvatske: Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Zagrebačke, Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

U konačnici, cilj je da ovaj način prijenosa znanja, iskustava i praktičnih savjeta, a kasnije i mjerljivih rezultata iz pokusa, budu primjenjeni u realnom proizvodnom sektoru naših poljoprivrednih proizvođača.
 
 

Pisane vijesti